Praktijk voor Gezondheidscoaching – Praktijk Senang – Inge de Vries

Wie ben ik?

Inge de Vries-2Ik ben geboren in Soerabaja (Indonesië), en woon sinds 1954 in Nederland. Na het volgen van een aantal massageopleidingen waaronder Sportmassage en Shiatsu-massage, heb ik met veel enthousiasme de vijfjarige natuurgeneeskundige opleiding voor Mesologie in Amsterdam gevolgd. Ik heb mij enige tijd geleden, om mij moverende redenen, uit het register voor Mesologie laten schrijven.
Mijn Iriscopie-opleiding heb ik afgerond bij Vita Opleidingen BV in Zeewolde.
Sinds 2000 werk ik met veel plezier bij Carpe Diem in Bilthoven. Vroeger fulltime, tegenwoordig alleen op de woensdag.

Wat kan ik als gezondheidscoach?

Vanaf de conceptie is de mens in voortdurende wisselwerking met zijn omgeving. Het contact met die omgeving wordt gevormd door voedsel, lucht, huid en zenuwstelsel. De reactie op dit contact is bepalend voor het evenwicht in het menselijk functioneren. Als dit in balans is voelt u zich aangenaam, tevreden, en dan zeggen wij in mijn geboorteland Indonesië: ″je voelt je senang!″

Bij een verstoring van dit evenwicht heeft ons lichaam weerstanden en krachten die de verstoring tegengaan, maar als dit faalt ontstaan er symptomen en uiteindelijk ziektebeelden die bij elk mens verschillen. Symptomen en ziektebeelden doemen op tegen een persoonlijke achtergrond. Het is mijn intentie om elk symptoom of ziektebeeld te bezien tegen deze achtergrond en in samenhang met uw totale functioneren in deze wisselwerking.
Het is een zoektocht naar oorzaken waarbij ik regulier medische kennis met kennis uit de alternatieve geneeswijzen integreer. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende onderzoeksmethoden zoals:

  • energetisch fysiologische doormeting (v/h electro-acupunctuur Voll)
  • anamneseformulier: een uitgebreide vragenlijst
  • tong- en polsdiagnose uit de Chinese Geneeskunde en de Ayur Veda
  • iriscopie: de oogdiagnostiek
  • reguliere geneeskunde: anatomie, fysiologie, pathologie, neurologie
  • psychologie

Energetisch Fysiologische Doormeting

Via een huidweerstandsmeter wordt een honderdtal acupunctuurpunten op de huid van handen en voeten gemeten. Deze meting is vrijwel pijnloos, zonder naalden, de huid wordt niet doorboord! Acupunctuurpunten staan in verbinding met organen, gedeeltes van orgaan- en weefselsystemen. Zieke organen weerspiegelen hun verstoorde functie in een meetbare verandering van de huidweerstand van het bijbehorende acupunctuurpunt, terwijl deze huidweerstand bij gezonde functies een constante voorgeschreven waarde hebben.
Op deze wijze kan het gehele functioneren van het organisme volledig cijfermatig in kaart worden gebracht, en is het mogelijk de oorzaak (oorzaken) van een klacht op te sporen.
Er worden specifieke testen toegevoegd, zoals het meten van mineralen, vitaminen, hormonen, enzymen, voedselallergieën en/of voedselintoleranties.
De metingen worden fysiologisch uitgelegd. Door middel van verschillende invalshoeken wordt de samenhang opgespoord. Hierbij wordt ook de psyche, veelal gekoppeld aan een orgaandysfunctie, uitgebreid betrokken.

Werkwijze

Na het maken van een afspraak stuur ik u een uitgebreide vragenlijst, waarin gevraagd wordt naar uw klacht(en), algemene symptomen, leefgewoontes en medische voorgeschiedenis. Deze vragenlijst neemt u ingevuld mee naar het eerste consult, en neem ik vervolgens met u door.

Dan volgt het onderzoek. Dit bestaat uit een pols- en tongonderzoek volgens de Chinese Geneeskunde en de Ayur Veda, gevolgd door de energetisch fysiologische doormeting.
Aan de hand van de resultaten van het onderzoek wordt de medicijnkeuze bepaald. Een medicament opgenomen in de weerstandsmeter, beïnvloedt de meting als zij van therapeutische waarde is. Op deze wijze is het mogelijk te testen welke geneesmiddelen een positieve invloed hebben op het verbeteren van de dysfuncties oftewel uw gezondheid.

Indien nodig vindt er een aanvullend onderzoek plaats met behulp van Iriscopie.
Ik kijk dan in de ‘poppetjes van uw ogen’, bepaal uw constitutie wat een sterkte-/zwakteanalyse van uw fysieke en emotionele structuur inhoudt. Het oog is een waarnemingsorgaan, waarin lichaam en geest tot uitdrukking komt.

Bevindingen en therapieplan

De bevindingen en het therapieplan worden met u doorgesproken. In overleg krijgt u een medicijnadvies, voedingsrichtlijnen, leefregels, al naar gelang wat voor u van toepassing is.
Elke vorm van geneeskunde, die dienstbaar is voor de genezing en geen schadelijke bijwerking kent wordt bij de therapie betrokken.
In de praktijk wordt veelal gebruik gemaakt van:

  • homeopathische middelen
  • westerse en oosterse kruiden, fytotherapie
  • voedingsadviezen al dan niet gebaseerd op de Chinese en Ayur Vedische basisprincipes
  • voedingssupplementen als vitaminen, mineralen en enzymen

In het vervolgconsult, dat na 5-6 weken plaatsvindt en dat circa 1 uur duurt, vindt er controle plaats, en wordt de therapie indien nodig bijgesteld.

Afspraak maken

Bij voorkeur door mij een e-mail te sturen: jidevries@ziggo.nl. Eventueel een sms-bericht naar 06-22325685.
Prijzen, zonder restitutie van de zorgverzekeraar: eerste consult circa 1,5 uur € 95,- , vervolgconsult circa 1 uur € 85,-.