Praktijk voor Integral Pelvic Therapy® en Holistische Verloskunde – Daphne van der Putten

WAT IS INTEGRAL PELVIC THERAPY (ITP)?

IPT is een vorm van lichaamswerk voor vrouwen, met als doel de balans te herstellen in het gebied van het bekken.
Vele vrouwen ervaren problemen in hun bekkenbodem.
Variërend van vrouwen die weinig tot geen contact kunnen maken met hun seksualiteit, een verdoofd gevoel hebben of pijn hebben bij het vrijen. Vrouwen met veel spanning of juist een te slappe bekkenbodem. Of chronische ontstekingen bij de vulva, soms een verzakking van de blaas of baarmoeder.
Integral Pelvic Therapy®heeft een integrale benadering van bovenstaande problemen waardoor er meer oplossingsgericht kan worden gewerkt.

HOE ZIET EEN SESSIE ERUIT?

Integral Pelvic Therapy®duurt minstens 2 uur. Het is daarbij belangrijk dat je “aanwezig” kunt zijn in je lichaam.
Aanwezig zijn in je lichaam, wil zeggen dat je gedurende de behandeling telkens in staat bent contact te maken met de behandelaar. Je verdwijnt niet uit je lichaam, maar je bent in staat grenzen te voelen en deze aan te geven.

Integral Pelvic Therapy® werkt op verschillende lagen:
1. De fysieke laag: dmv zachte massagetechniek wordt de fascie in de bekkenbodem gladgestreken en verklevingen opgeheven. Ook triggerpoints worden gevonden en behandelt. Het bloed kan weer doorstromen en het gevoel komt terug.
2. De emotionele laag: Het komt vaak voor dat in het lichaam emoties liggen opgeslagen. ITP® laat de emoties loskomen waardoor deze verwerkt en/ of losgelaten kunnen worden.
3. Energetische laag: Energie is voelbaar als een soort elektrische lading in je lichaam. Als hier een blokkade in is ontstaan, voelt dat als een “verstarring” in het weefsel. Na een behandeling kan de energie weer vrij kan stromen in het gehele lichaam. Vrouwen kunnen het gevoel hebben “van binnenuit” te stralen.
4. Spirituele laag: Soms heeft er in de familielijn een onverwerkte gebeurtenis plaatsgevonden die een impact kan hebben in je systeem. Door gebruik te maken van lichaamswerk gecombineerd met visualisatietechnieken kunnen deze gebeurtenissen een plek krijgen waardoor de balans hersteld wordt. Dit is merkbaar door een gevoel van meer energie en vitaliteit.

VOOR WIE IS ITP® GESCHIKT?

Iedere vrouw die meer wil weten over haar lichaam en/of haar seksualiteit heeft baat bij Integral Pelvic Therapy®

Maar ook vrouwen met klachten als:

 • Pijn bij het vrijen
 • Hevige menstruatiepijn
 • Baarmoeder/ blaas verzakking
 • Ongewild urineverlies
 • Chronische ontstekingen aan de vulva
 • Trauma rond seksueel misbruik
 • Traumatische bevalling
 • Geen zin hebben in seks
 • Fertiliteitsproblemen
 • Pijnlijk/ gevoelloos littekenweefsel na een bevalling of keizersnede
 • Onverklaarde (onder) rugklachten of stuitje
 • Als voorbereiding voor, tijdens of na een bevalling

Holistische Zwangerschapsbegeleiding

Als holistisch verloskundige kan ik je zwangerschap, bevalling en kraambed begeleiden waarbij er niet wordt gewerkt op basis van protocollair denken, wel met respect voor de wetenschap en een gezond verstand. Ik geef zorg op maat, waarbij er ruimte is om je eigen- wijze weg te volgen. Persoonlijke begeleiding, tijd en aandacht staat bij mij centraal. Wil je meer informatie over holistische zwangerschapsbegeleiding, neem dan contact met me op!

WIE BEN IK

Mijn naam is Daphne van der Putten.

Ik ben in 2009 afgestudeerd als verloskundige en heb alle vormen van de geboortezorg onderzocht. Ik werkte in een cade- load praktijk in België als vroedvrouw maar ik heb ook als medisch verloskundige gewerkt in een groot Academisch Centrum. Inmiddels heb ik weer de stap gemaakt naar het begeleiden van zwangerschappen op een holistische wijze.

Naast mijn verloskundige achtergrond, ben ik lichaamswerker. Ik heb, na jarenlang onderzoek en het volgen van verschillende trainingen, een manier van werken ontwikkeld in de vorm van Integral Pelvic Therapy®. Samen met mijn partner Mariëtte Frits, hebben we inmiddels een geaccrediteerde post- HBO opleiding Integral Pelvic Therapy education ontwikkeld, waar ik 1 van de head teachers ben.
Daarnaast ben ik 1 van de oprichters en een board member van de beroepsvereniging IPTA.

Verder geef ik workhops speciaal voor (zwangere) vrouwen en begeleid ik vrouwencirkels.

www.birthandbodywork.nl
Burgemeester van Heemstrakwartier 241
3721TG De Bilt