Praktijk voor lichaamsgerichte coaching Blanca Wennekes

Introductie

Blanca Wennekes

Mijn naam is Blanca Wennekes en ik heb sinds juni 2023 op vrijdagen mijn praktijk bij Carpe Diem. Ik zal hier voornamelijk lichaamsgerichte coaching sessies aanbieden. Daarnaast bied ik ook 1 op 1 restorative yoga sessies en een bekkenmassage (met kleding aan) voor vrouwen aan. 

Op deze pagina vind je uitleg over de lichaamsgerichte coaching en over het andere aanbod kun je contact met me opnemen of binnenkort meer informatie op mijn nieuwe website (die nog onder constructie is) vinden. 

Wat is lichaamsgerichte coaching?

Lichaamsgericht werken kan worden ingezet bij veel verschillende vragen. Het kan je helpen met het creëren van meer richting in je leven of bijvoorbeeld als je tegen beperkingen of vragen aanloopt waar je zelf niet verder mee kunt. Ook kun je bij mij terecht als je last hebt van spannings – en burn-out klachten of overprikkeling.

Hoe gaan we te werk?

We plannen eerst een intake om kennis te maken en te bekijken of en hoe we met elkaar kunnen en willen samenwerken. Vervolgens maken we samen een plan afgestemd op jouw coachvraag.

Welke methoden pas ik toe in een sessie?

Ik werk met onder andere de volgende methoden: haptonomie, focussing, bio-energetica, (restorative) yoga en ademwerk en (basis) systemisch werk. Ook heb ik in de loop der jaren zoveel andere lichaamsgerichte methoden en technieken mogen ervaren en leren toepassen, dat ik daarnaast nog een greep kan doen uit die toolbox. De oefeningen zijn er allemaal op gericht om meer contact met je lichaam te krijgen, spanning te ontladen, emoties te reguleren en meer energie te ervaren.

Wie ben ik?

Mijn naam is Blanca en ik ben iemand die het leven in al haar facetten wil onderzoeken, leven, ervaren en voelen. We hebben hiervoor een lichaam gekregen om het leven te ervaren, dus het verbinden met het lichaam en anderen hierbij begeleiden is mijn grote passie. Mijn grootste les in dit leven is  v e r t r a g e n… Herken je dat misschien?

En juist omdat ik dit pad zo goed ken en ik zoveel inspiratie heb opgedaan en transformatie heb mogen ervaren, ben ik er heel goed in geworden om anderen hierin te inspireren.

Ik heb B-conscious begin 2017 opgericht vanuit mijn verlangen om mensen te inspireren en faciliteren in leven met meer lichaamsbewustzijn. Dit heb ik jarenlang gedaan door middel van yogalessen, workshops en retreats en sinds eind 2022 begeleid ik ook 1-op-1 door middel van lichaamsgerichte coaching.

Naast mijn werk in het bedrijfsleven (20+ jaar) volgde ik al een yogaopleiding en deed ik ook andere trainingen op het gebied van lichaamswerk. In juni 2018 heb ik mijn 4-jarige Raja Yoga studie (600 YTT) afgerond en hierop heb ik aanvullende training in Hatha Yoga TT 50 hrs en Restorative Yoga TT 100 hrs en diverse trainingen op het gebied van tantra. Ik geef sinds 2016 op diverse locaties Yogales, faciliteer workshops (van tantra tot zakelijke workshops) en maakte in 2017 een van mijn dromen waar en organiseerde retreats op Ibiza en in Nederland.

Ik haal mijn inspiratie niet alleen uit de yoga. Ik heb ook een achtergrond in en leer nog dagelijks heel veel van onder andere (neo) Tantra en uit de natuur (fytotherapie, sjamanisme). Op mijn fietsreizen heb ik transformatieve inzichten en ervaringen gehad die mijn leven en begeleiding ook hebben verrijkt en nog steeds verrijken, want ik ben nog niet uitgefietst.

Neem gerust via deze link contact met me op als je meer informatie wenst te ontvangen of je een afspraak wilt plannen.

Op dit moment heb ik mijn praktijkdagen op vrijdagen in Bilthoven. Op andere dagen kunnen we op aanvraag afspreken in Utrecht of Amsterdam. Soms werken we buiten in de natuur.