Praktijk voor Opvoedingsondersteuning Merel Obermeijer

Opvoeden vanuit verbinding en eigen kracht
Merel Obermeijer

Wil jij de opvoeding op jouw eigen-wijze vorm geven? Ik denk graag met je mee.

Wanneer je bewust wilt opvoeden kom je soms jezelf tegen, zowel je krachten als je valkuilen, soms gaat het net zoals jij het wilt en soms ook niet.

De behandel trajecten zijn vaak kort en krachtig. Jij bent de deskundige die de touwtjes van jouw gezin in handen houdt en ik zet mijn jarenlange kennis en ervaring hier graag voor in.

Mijn opleiding als pedagoog, opvoeddeskundige, mindfulness trainer, acceptance and commitment behandelaar en slaapdeskundige baby, kind en jeugd neem ik hierbij mee.

Opvoedtraject: opvoeden vanuit jouw kracht

Gaat het opvoeden niet zoals jij dat zou willen?

Daar hoef je je niet voor te schamen. Vrijwel alle ouders worstelen wel eens met het opvoeden. Er zijn een heleboel redenen waarom het soms even niet zo lekker loopt: de kinderen luisteren slecht, ze zijn achter je ‘rode knop’ gekomen, je hebt het druk op je werk, er zijn spanningen tussen jou en je partner, je kind slaapt slecht, is een superpuber of heeft extra aandacht nodig of je legt jezelf als ouder gewoon hele hoge eisen op.

Allemaal levenssituaties die je niet zelf uitkiest, maar die jou wel het gevoel kunnen geven dat het anders moet.

Slaapbehandeling baby, kind en jeugd

Slapen jullie slecht? Slaapt je kind niet makkelijk in of niet door ‘s nachts? Je bent niet de enige die daar knettergek van wordt.

Voor jou én voor je kind is het belangrijk om lekker te slapen. Tijdens het slapen worden groeihormonen aangemaakt en krijgt je systeem de tijd om te herstellen. Maar slapen gaat niet altijd vanzelf. Slapen is net als lopen en praten iets dat sommige baby’s en kinderen moeten leren.

Ik maak graag samen met jou/jullie en plan waardoor iedereen weer lekker leert slapen. Een plan op maat, dat voor jullie gezinssituatie, voor jullie persoonlijkheden en voor jullie kind echt werkt.

Het gaat erom dat het een plan is dat voor iedereen werkt. Dat jullie kennis, kunde en goede begeleiding krijgen. Dat jullie ideeën over slapen leidend zijn. Hierbij vind ik een hechtingsgerichte aanpak waarbij je kind moeilijke stappen niet alleen hoeft te nemen en alle vormen van communiceren van je kind, zoals huilen serieus genomen worden.

En in de 20+ jaar dat ik ouders heb mogen begeleiden als slaapcoach is het mijn ervaring dat liefdevolle plannen waarin hechting en co-regulatie centraal staan heel goed werken voor kinderen met slaapproblemen van 0 tot 18 jaar.

Mindful parenting training

Wil je meer in het nu zijn? Genieten van het opvoeden en je kind. Verlies je je soms in piekeren over het verleden of plannen maken voor de toekomst? Terwijl je je ergens ook afvraagt; hoe beleef ik meer van wat er hier en nu gebeurt. Ervaar je het gezinsleven momenteel als stressvol?

Dat is heel herkenbaar. Tijdens de Mindful Parenting training leer je hoe je aandacht kunt toepassen in de opvoeding. Ouders staan tijdens de training letterlijk stil bij de opvoeding door gebruikmaking van meditatie oefeningen. Uit onderzoek blijkt dat deelnemers aan de training meer plezier in het opvoeden ervaren en er een verbetering optreedt in de relatie met hun kind (eren) en partner.

Wie ben ik?

Mijn naam is Merel Obermeijer. Naast pedagoog, opvoedkundige, slaapdeskundige en mindful parenting trainer ben ik ook moeder. Mijn kinderen vinden het echt heel erg grappig dat ik mezelf een opvoeddeskundige noem, ik eigenlijk ook, omdat ook ik net als iedereen worstel met mijn uitdagingen.

Op mijn site stel ik mezelf uitgebreid voor en zie je hoe het er bij mij thuis aan toe gaat. Mijn werk is mijn passie, ik verslind alles over kinderen en slaap en je kan mij wakker houden voor salsa dansen, eten en een diepgaand gesprek.

Vergoeding

Ik heb een contract met de gemeentes in de regio Zuid Oost Utrecht. Dit zijn De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. Wil je in aanmerking komen voor vergoede behandeling ga dan in overleg met het CJG, buurtteam of dorpsteam.

Zij maken samen met jou een inschatting of mijn ondersteuning de juiste is. Je kunt ook door je huisarts of de jeugdarts verwezen worden.

Kom je uit een andere regio dan vind je verdere informatie over het particuliere tarief op mijn website.

Afspraak

Ik zie er naar uit je te ontmoeten. Wil je een vrijblijvende kennismaking inplannen neem dan een kijkje op mijn website.

www.opvoedingsondersteuningutrecht.nl
www.welterusten.info