Praktijk voor voetreflexologie Chantal Campman

Introductie
Chantal Campman

Ik ben Chantal Campman, voetreflexologe in Carpe Diem. Mijn achtergrond is vrij divers. Ik heb na mijn hbo opleiding commerciële economie een aantal jaren in de commercie gewerkt maar ik miste op een gegeven moment de zingeving en sinds 2008 werk ik deels voor organisaties die zich bezighouden met o.a. de gevolgen van klimaatverandering op onze leefomgeving.

Daarnaast heb ik sinds de geboorte van mijn kinderen veel interesse voor gezondheid, gezonde voeding en de psyche van de mens. Ik heb in 2008 een NLP master opleiding gedaan waaronder Ericksoniaanse hypnose en EMDR, een opleiding Transactionele analyse en ik heb mij verdiept in de werking van etherische oliën.

Al jong kwam ik via een tante in aanraking met voetreflexologie. Voetreflexologie heeft mij vervolgens mijn hele leven geboeid en na zelf jaren iedere maand een behandeling te hebben gehad wilde ik graag weten hoe het nu precies werkt en hoe ik het bij anderen kan toepassen. In 2016 besloot ik de HBO opleiding VoetreflexPlus te volgen bij Total Health. Daarna heb ik de Medische Basiskennis afgerond bij de school voor Homeopathie.

Ik geniet ervan om echt contact te maken met mensen en vanuit oprechte aandacht en wederzijds vertrouwen de zorg te bieden die iemand nodig heeft.

Wat is voetreflexologie?

Bij voetreflexmassage gaat men ervan uit dat het hele lichaam zich weerspiegelt in de voeten, en dat je door het masseren van de reflexzones op de voeten de gezondheid, vitaliteit en het welbevinden kunt bevorderen. Het stimuleert de doorbloeding en energie doorstroming in je lichaam. Het kan een diepe ontspanning creëren waardoor het parasympatisch zenuwstelsel geactiveerd wordt en het lichaam echt even tot rust kan komen en kan herstellen.

VoetreflexPlus staat voor Chinese voet – en meridiaantherapie gecombineerd met Westerse voetreflexzonetechnieken. Zowel middels de meridianen als de reflexzones worden de corresponderende delen van het lichaam behandeld.

Een voet bevat heel veel zenuwuiteinden. Deze zenuwen lopen via je benen omhoog en maken verbinding met andere zenuwen in je lichaam. Wanneer zich ergens in je lichaam een disbalans bevindt, bijvoorbeeld pijn in de onderrug, ontstaan er ophopingen van stoffen rond de zenuwuiteinden in de corresponderende zone op de voeten.

Met behulp van voetreflextherapie is het mogelijk om deze op een zachte manier af te voeren. Ze worden gefilterd door de nieren en via urine uitgescheiden waardoor de balans wordt hersteld.

Wanneer kies je voor voetreflexologie?

De voetreflextherapie massages kunnen bevorderlijk zijn voor o.a. de stofwisseling, de darmen, het lymfestelsel, de hormoonhuishouding, de spieren en gewrichten, de ademhaling en ze versterken het immuunsysteem. Het werkt diepgaand ontspannend wat de basis is voor het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Voetreflexologie is werkzaam bij zowel emotionele als fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld burn-outklachten, hormonale klachten, menstruatieklachten, spijsverteringsproblemen inclusief darmklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, rug, schouder of nekklachten.

Voorbeelden van klachten die behandeld kunnen worden zijn:
• Spijsverteringsproblemen zoals obstipatie, diarree en wisselende stoelgang
• Hormonale disbalans zoals menstruatieklachten, PMS en overgangsklachten
• Problemen aan het bewegingsapparaat zoals spierpijn, rugpijn, nek-en schouderklachten
• Hoofdpijn en Migraine
• Vermoeidheid en slapeloosheid
• Ademhalingsklachten
• Emotionele en stress gerelateerde klachten
• Gebrek aan vitaliteit

Voetreflexologie is een veilige methode. Toch zijn er een paar contra-indicaties:

 spataderen rond je enkels
 verrekkingen en verstuikingen
 botbreuken
 bot- en gewrichtsblessures
 huidinfecties/beschadigde huid
 snijwonden
 blauwe plekken

Voetreflexologie wordt in landen als India, China en Japan al eeuwenlang toegepast ter bevordering van de gezondheid. Sinds zo’n 50 jaar worden er wetenschappelijke onderzoeken naar voetreflexologie uitgevoerd. Ben je geïnteresseerd in verschillende onderzoeken dan kun je die opzoeken in Pubmed

Een Nederlandstalig artikel uit het vakblad natuurlijke en integrale gezondheidszorg. Doorbraak in onderzoek naar reflexzonetherapie 2022

Bereikbaarheid

Ik ben op vrijdag in Carpe Diem. U kunt mij bereiken via nummer 0621453470 of via mijn emailadres info@chantalcampman.nl

Tarieven

Intake + Therapeutische massage €90,–
Vervolg therapeutische behandeling €69,–
Ontspanningsmassage €69,–

Alle behandelingen zijn inclusief een warm voetbad.
Na afloop van de behandeling stuur ik u via email een factuur. Indien u aanvullend verzekerd bent kunt u de factuur voor therapeutische behandeling naar uw zorgverzekeraar sturen. Hier kunt u een overzicht van de vergoedingen 2023 raadplegen.

Voor de betaling stuur ik u graag een betaalverzoek via whatsapp. Pinnen is helaas niet mogelijk.

Behandeling afzeggen? Doet u dat meer dan 24 uur van tevoren, dan wordt deze niet in rekening gebracht. Dat kan telefonisch (liever geen voicemail), via email of stuurt u mij een sms of whatsapp bericht.

Voorbereiding op 1e consult

Indien u met een klacht naar de praktijk komt en een therapeutische behandeling wenst vraag ik u vooraf een anamnese formulier in te vullen en naar mij te mailen.
Tevens ben ik verplicht u te vragen een behandelovereenkomst te tekenen. U kunt deze printen en ingevuld meenemen of u krijgt hem van mij bij het eerste consult.
In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zijn wij verplicht uw gegevens nadrukkelijk te beschermen. Zie de link voor het privacybeleid.

Behandelingen

Ik bied verschillende behandelingen aan.
Ontspanningsmassages zijn geschikt voor iedereen die graag gezond, vitaal en in balans wil blijven. Bij een specifieke klacht wordt eerst een intake afgenomen om de klacht in kaart te brengen en maak ik een behandelplan.

Therapeutische voetreflexmassage

Bij een klachtgerichte behandeling wordt eerst een intake afgenomen om de klacht in kaart te brengen. Naar aanleiding van deze intake stel ik een behandelplan samen. Het aantal behandelingen hangt af van de aard van de klacht en de algehele conditie. Doorgaans moet u rekening houden met 6-8 behandelingen, in het begin met een frequentie van 1 x per week.

Ontspanningsmassage

Iedereen ervaart op bepaalde momenten stress en vermoeidheid in het leven. Door drukte, intensieve gebeurtenissen en veranderingen, kan het leven zelfs heel zwaar voelen. De balans tussen activiteit en rust, tussen inspanning en ontspanning (sympathisch – en parasympatisch zenuwstelsel) is dan verstoord. Als deze disbalans langere tijd aanhoudt kan dit leiden tot lichamelijke klachten.

Ontspanningsmassages werken preventief en helpen om gezond, vitaal en in balans te blijven. Als preventief onderhoud wordt 1 keer per maand een ontspanningsmassage aanbevolen. Ontspanningsmassages worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Praktische informatie

Omdat ik van de voeten tot en met de knieën masseer is het handig om een korte broek of een broek met wijde pijpen aan te doen bijvoorbeeld. Na de massage is het raadzaam om voldoende water te drinken om de vrijgekomen afvalstoffen makkelijker af te kunnen voeren.

Het kan zijn dat u tijdens of na de massage reacties op de massage voelt, zoals kou of juist warmte. Ook kunt u zich wat vermoeider voelen. Dit zijn normale reacties die erop duiden dat het lichaam aan het ontgiften is en aan het herstellen is.

Vergoeding zorgverzekering

Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT), waardoor het merendeel van de zorgverzekeraars de klachtgerichte, therapeutische behandelingen (deels) vergoedt. Ik ben geregistreerd in het Register van Beroepsbeoefenaren in de Complementaire Zorg en ik ben aangesloten bij de geschillencommissie SCAG.

Aangezien ik lid ben van de VNRT, geregistreerd ben bij de RBCZ en aangesloten bij de SCAG, voldoe ik aan de wet WKKGZ.

AGB code Zorgverlener: 90115999
AGB code Praktijk: 90092473
RBCZ licentie: 230282R
VNRT licentie: 231231
KvK nummer: 88772802
Behandelcode: 24009